Kes tuli Michelini tärnide ideele?

Esimene „Guide Michelin“ trükiti 1900. aastal kogunisti 35 000 eksemplaris.

© Shutterstock

NIELS-PETER GRANZOW BUSCH

7. NOVEMBER 2023

Esimene restoran sai Michelini tärni 1926. aastal. Prantsuse rehvitootjad vennad Édouard ja André Michelin võtsid tärni kasutusele enda väikeses tasuta jagatavas käsiraamatus Guide Michelin.

Alates 1900. aastast väljaantavas, autojuhtidele mõeldud käsiraamatus oli Prantsusmaa teede kaart, millel olid ära märgitud töökojad ja bensiinijaamad ning samuti hotellide ja söögikohtade soovitused. Eesmärk oli panna autojuhid ette võtma pikemaid sõite, et nad autode rehve rohkem kulutaksid ja peaksid varsti uued ostma.

Käsiraamatuke muutus populaarseks ning 1920. aasta väljaanne kattis juba suurema osa Euroopast. Kasutajatele pakkusid iseäranis suurt huvi söögikohtade arvustused. Michelin otsustas seetõttu palgata teatud arvu inimesi, kes käisid restoranides anonüümselt ja andsid neile hinnangu.

       

Tule minevikku!

Imeline Ajalugu on Skandinaavia suurim ajalooajakiri. Ilmume lisaks Eestile ka Rootsis, Soomes, Norras, Taanis, Lätis, Leedus ja Hollandis.

LOGI SISSE kui juba tellid!

Kingitus väärtusega 53€!

Telli Imeline Ajalugu püsimaksega 9,95 € ja saad 53 eurot väärt kingituse!

  • Uudised sinu telefonis/arvutis iga päev
  • Paberajakiri iga kuu
  • Digitaalne arhiiv teemade sügavuti uurimiseks
  • Hariv lugemine kogu perele, koolilapsest vanaema-vanaisani
  • Püsimaksega tasud ühe kuu kaupa
Telli

Tere Tulemast tagasi!

Sisesta enda kasutajaandmed

Loo uus kasutaja!

Täida allolev vorm registreerumiseks

Taasta enda parool

Palun sisesta parooli taastamiseks, enda kasutajanimi või emaili aadress