Paljud Rooma linnade elanikud elasid üürimajades, mille tubades polnud kööki, ning seepärast oli tänavatoit vanaaja roomlaste seas populaarne.
© Lebrecht History / Bridgeman Images
EMRAH SÜTCÜ JA BUE KINDTLER-NIELSEN
03. VEEBRUAR 2021
Päeva söögikorrad söödi kohalikus termopooliumis, mis müüs kiiresti valmistatavaid ja odavaid toite, mida sai käigu pealt süüa. Need kiirtoidukohad asusid harilikult suurte hoonete tänavataseme korrustel ja uks avanes tänavale, kus liikus palju inimesi.
Kundele pisteti pihku portsjon valmistoitu: muna, läätsed, hapendatud köögiviljad, kala või mitut sorti liharoad. Kaasa müüdava toidu lõpetuseks võis saada peotäie pähkleid või juustu meega ja see loputati alla tugevalt maitsestatud veiniga.
Roomlased tarbisid aastas tonnide viisi kanget kalakastet.
Imeline Ajalugu on Skandinaavia suurim ajalooajakiri. Ilmume lisaks Eestile ka Rootsis, Soomes, Norras, Taanis, Lätis, Leedus ja Hollandis.
© 2022 Imeline Ajalugu - Kõik õigused kaitstud