Mis oli roomlaste kiirtoit?

Paljud Rooma linnade elanikud elasid üürimajades, mille tubades polnud kööki, ning seepärast oli tänavatoit vanaaja roomlaste seas populaarne.

© Lebrecht History / Bridgeman Images

EMRAH SÜTCÜ JA BUE KINDTLER-NIELSEN

03. VEEBRUAR 2021

Päeva söögi­korrad söödi kohalikus termopooliumis, mis müüs kiiresti valmistatavaid ja odavaid toite, mida sai käigu pealt süüa. Need kiirtoidukohad asusid harilikult suurte hoonete tänavataseme korrustel ja uks avanes tänavale, kus liikus palju inimesi.

Kundele pisteti pihku portsjon valmistoitu: muna, läätsed, hapendatud köögiviljad, kala või mitut sorti liharoad. Kaasa müüdava toidu lõpetuseks võis saada peotäie pähkleid või juustu meega ja see loputati alla tugevalt maitsestatud veiniga.

Roomlased tarbisid aastas tonnide viisi kanget kalakastet.

Imeline Ajalugu on Skandinaavia suurim ajalooajakiri. Ilmume lisaks Eestile ka Rootsis, Soomes, Norras, Taanis, Lätis, Leedus ja Hollandis.

LOGI SISSE kui juba tellid!

Kingitus väärtusega 53€!

Telli Imeline Ajalugu püsimaksega 10,95 € ja saad 53 eurot väärt kingituse!

  • Uudised sinu telefonis/arvutis iga päev
  • Paberajakiri iga kuu
  • Digitaalne arhiiv teemade sügavuti uurimiseks
  • Hariv lugemine kogu perele, koolilapsest vanaema-vanaisani
  • Püsimaksega tasud ühe kuu kaupa
Telli

Tere Tulemast tagasi!

Sisesta enda kasutajaandmed

Taasta enda parool

Palun sisesta parooli taastamiseks, enda kasutajanimi või emaili aadress