Võimatu missioon

Saksa Demokraatlik Vabariik rajas Berliini müüri, et peatada inimeste massiline põgenemine idast läände. 43 kilomeetri pikkusest ülihoolikalt valvatud piirirajatisest sai surmalõks, mille ületamist riskisid proovida vaid vähesed julged. Kolm leidlikku venda suutsid vee, maismaa ning õhu kaudu üksteise järel üle müüri põgeneda.

21aastane Ingo Bethke põgenes Lääne Saksamaale 1975. aasta 22. mail. Ta liikus koos sõbraga läbi Elbe jõe äärse piirivalvetsooni ja miinivälja ning ujus ööpimeduse varjus kummimadratsi abil üle jõe.

1983. aasta 31. märtsil põgenes Lääne-Berliini tema vend Holger. Ta lasi vibu ja noolega üle müüri õngenööri, mille abil veeti müüri kohale terastross. Varem põgenenud vanem vend Ingo tõmbas terastrossi oma autoga pingule ning põgenemine õnnestus taas.

1989. aasta 26. mail lendasid Ingo ja Holger kahe ülikerglennukiga Ida-Berliini ja võtsid sealt peale oma kolmanda venna Egberti. Mehed maandusid Lääne-Berliinis Riigipäevahoone lähedal ning suundusid otsejoones lähimasse kõrtsi vabadust tähistama.

Haarav lugu kolme venna poolt teostatud võimatust missioonist ilmus ajakirja Imeline Ajalugu 2011. aasta novembri numbris, artikkel oli 8 leheküljel.

Imeline Ajalugu
Imeline Ajalugu on Skandinaavia suurim ajalooajakiri
Ajakiri ilmub ühe korra kuus, iga kuu keskel.

Jaga lugu:
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Alo Lõhmus
Alo LõhmusToimetajaTel:
Kairi Kalmann
Kairi KalmannDisainerTel:
Piret Pihlak
Piret PihlakKeeletoimetajaTel:
Jaana Rüütel
Jaana RüütelReklaamimüükTel: 565 66130