Miks ei julgenud keegi alguses tomateid süüa?

Foto: Shutterstock

Miks ei juletud varem tomateid süüa?

Tomat muutus populaarseks alles 1880. aastail, kui hakati valmistama tomatiga pitsat.  Foto: Radiokafka / Shutterstock.com

Hispaania konkistadoorid tõid 16. sajandil Lõuna-Ameerikast koju kaasa tomati, kuid seda ei saatnud edu. Mõni aadlik suri peagi pärast tomati söömist ning seetõttu hakati seda kutsuma mürgiõunaks. Kuni 19. sajandini nautis taime vilju ainult ülemklass, ja sedagi vaid lauakaunistusena.

Tegelikult surid need aadlikud pliimürgitusse, sest tol ajal kasutati tinast taldrikuid, millele asetatud happeline tomat plii vabastas.

Tomat sai populaarseks alles 1880. aastail.

Imeline Ajalugu
Imeline Ajalugu on Skandinaavia suurim ajalooajakiri
Ajakiri ilmub ühe korra kuus, iga kuu keskel.
Jaga lugu:
Seotud lood
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Alo Lõhmus
Alo LõhmusToimetajaTel:
Kairi Kalmann
Kairi KalmannDisainerTel:
Piret Pihlak
Piret PihlakKeeletoimetajaTel:
Jaana Rüütel
Jaana RüütelReklaamimüükTel: 565 66130