Ilmus Imelise Ajaloo eriväljaanne „Eesti 100“

ALO LÕHMUS

01. detsember 2017, 14:20

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva lähenemise puhul andis ajakiri Imeline Ajalugu välja erinumbri, mis on pühendatud sõjaeelsele iseseisvusperioodile, n-ö täielisele Eesti Wabariigile.

Ajakiri otsib vastust küsimusele, kuidas meie esivanemad vabariigi lõid ning kuidas nad selles elasid. Vaatluse all on eestlaste kultuurilis-poliitiline organiseerumine Estonia teatrimaja ehitamisel, kus peagi tuli kokku ka Eesti Asutav Kogu, Eesti riigimeeste tegevus põranda all Saksa okupatsiooni ajal, Vabadussõja sündmused ning loov ülesehitustöö vabas Eestis, olgu siis tööstuses (nt Lorupi klaasivabrikus või Lutheri vineeri- ja mööblitehases), põllul, koolis või meditsiinisüsteemis. Kirjutame naiste emantsipatsioonist, mis väljendus nii valimisõiguse kindlustamises kui ka näiteks autorooli istumises, ja heidame pilgu sõjaeelsetesse tagahoovidesse, kus elati kohati kriminaalset, ent ka pisut koomilist elu.

Erinumber sisaldab valikut varem ilmunud püsiväärtusega artikleid ning ka rohkesti uut seniavaldamata materjali. „Eesti 100 – täieline Eesti Wabariik“ saab osta SIIT või hästivarustatud poodidest.

Vaata kõiki uudiseid

Toetajad: