Neandertallasi oli seni arvatust palju rohkem

Neandertallased elasid nii Euroopas kui ka Aasias ning uue uurimuse põhjal oli neid seni arvatust palju rohkem.  Foto: Shutterstock

Paljud teadlased on hinnanud neandertallaste arvuks ligikaudu 1000 isendit. USA Utah’ ülikooli teadlased aga uurisid meie väljasurunud sugulaste DNAd uudsel meetodil ja jõudsid järeldusele, et neid oli pigem kümneid tuhandeid.

DNA-analüüsi abil saab ajaloolist kujunemist taastada, kui otsida kahe inimliigi DNAs leiduvaid jagunenud geenimutatsioone. Seda Utah’ ülikooli teadlased tegidki. Jagunenud mutatsioonide põhjal arvuta­sid nad välja, millal liigid teineteisest lahknesid ning kui palju neid oli. Täpsemini uurisid USA teadlased seda, kui suure protsendilise osa moodustab tänapäeva Euraasia rahvastiku DNAst neandertali-DNA.

Neandertallased tekkisid Euroopas, nende jälgi võib leida näiteks Walesist.

Jaga lugu:
Seotud lood
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Alo Lõhmus
Alo LõhmusToimetajaTel:
Kairi Kalmann
Kairi KalmannDisainerTel:
Piret Pihlak
Piret PihlakKeeletoimetajaTel:
Sirle Kübar
Sirle KübarReklaamimüügi projektijuhtTel: 56845555