Hitleri parim sõber

Eva Braun oma šoti terjeritega Negus ja Stasi ning Adolf Hitler saksa lambakoeraga Blondi.   Foto: Shutterstock

Lambakoer Blondi oli Hitleri lemmik ja parim sõber, kes – erinevalt Saksa kindralitest – talle kunagi pettumust ei valmistanud. Kui Saksamaad pommitati, hoolis Hitler rohkem Blondist kui saksa rahvast.

Hitleri sünnipäevapidustustel 1943. aasta 19.–20. aprillil tervitas füürerit kogu natside tippjuhtkond ja ta sai kinke kõigist Saksamaa nurkadest. Ainus, kellest natside liider pikemalt rääkida soovis, oli aga tema koer Blondi. Ta demonstreeris seltskonnale kõiki trikke, mida oli koerale õpetanud, ja ütles lõpuks: „Laula, Blondi!“ Koer hakkaski kohe ulguma ja Hitler ühines temaga entusiastlikult. Sõda oli sakslaste jaoks halva pöörde võtnud, kuid Hitlerit oli harva õnnelikumana nähtud.

Natside juhi armastus koerte vastu ulatus juba Esimese maailmasõja aega. Hitler sõdis kapralina läänerindel, kui ühel päeval kargas tema kaevikusse väike Jack Russelli terjer (foksterjerist aretatud koeratõug), kes nähtavasti oli kuulunud mõnele Inglise sõdurile. Hitler pani koerale nimeks Fuchsl (Rebaseke) ja hakkas temaga iga päev mängima ning talle trikke õpetama. Suhe oli nii lähedane, et Hitler väitis hiljem: „Kui ma talle silma vaatasin, oleksin sama hästi kui inimest näinud.“

Loe Hitleri suurest armastusest koerte vastu lähemalt septembrikuu Imelisest Ajaloost!

Imeline Ajalugu
Imeline Ajalugu on Skandinaavia suurim ajalooajakiri
Ajakiri ilmub ühe korra kuus, iga kuu keskel.
Jaga lugu:
Seotud lood
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Alo Lõhmus
Alo LõhmusToimetajaTel:
Kairi Kalmann
Kairi KalmannDisainerTel:
Piret Pihlak
Piret PihlakKeeletoimetajaTel:
Jaana Rüütel
Jaana RüütelReklaamimüükTel: 565 66130