Header image
Imeline ajalugu logo
Jaga lugu:

Hitleri parim sõber

Eva Braun oma šoti terjeritega Negus ja Stasi ning Adolf Hitler saksa lambakoeraga Blondi.   Foto: Shutterstock

Lambakoer Blondi oli Hitleri lemmik ja parim sõber, kes – erinevalt Saksa kindralitest – talle kunagi pettumust ei valmistanud. Kui Saksamaad pommitati, hoolis Hitler rohkem Blondist kui saksa rahvast.

Hitleri sünnipäevapidustustel 1943. aasta 19.–20. aprillil tervitas füürerit kogu natside tippjuhtkond ja ta sai kinke kõigist Saksamaa nurkadest. Ainus, kellest natside liider pikemalt rääkida soovis, oli aga tema koer Blondi. Ta demonstreeris seltskonnale kõiki trikke, mida oli koerale õpetanud, ja ütles lõpuks: „Laula, Blondi!“ Koer hakkaski kohe ulguma ja Hitler ühines temaga entusiastlikult. Sõda oli sakslaste jaoks halva pöörde võtnud, kuid Hitlerit oli harva õnnelikumana nähtud.

Natside juhi armastus koerte vastu ulatus juba Esimese maailmasõja aega. Hitler sõdis kapralina läänerindel, kui ühel päeval kargas tema kaevikusse väike Jack Russelli terjer (foksterjerist aretatud koeratõug), kes nähtavasti oli kuulunud mõnele Inglise sõdurile. Hitler pani koerale nimeks Fuchsl (Rebaseke) ja hakkas temaga iga päev mängima ning talle trikke õpetama. Suhe oli nii lähedane, et Hitler väitis hiljem: „Kui ma talle silma vaatasin, oleksin sama hästi kui inimest näinud.“

Loe Hitleri suurest armastusest koerte vastu lähemalt septembrikuu Imelisest Ajaloost!

Imeline ajalugu
Imeline Ajalugu on Skandinaavia suurim ajalooajakiri
Ajakiri ilmub ühe korra kuus, iga kuu alguses.
Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)register@imelineajalugu.ee
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044rain.vaat@aripaev.ee
Alo Lõhmus
Alo LõhmusToimetajaTel: 667 0250alo.lohmus@aripaev.ee
Kairi Kalmann
Kairi KalmannDisainerTel: 667 0044kairi.kalmann@aripaev.ee
Piret Pihlak
Piret PihlakKeeletoimetajaTel: 667 0044piret.pihlak@aripaev.ee
Robin Tiits
Robin TiitsReklaamimüükTel: 528 3657robin.tiits@aripaev.ee