Reisijuht Euroopa hulludesse maadesse

Portugallased on kobakäpad. Itaalia on täis kerjuseid. Rootsis varastavad kõik. 1849. aastal ilmunud reisijuhi autor oli üks Briti proua, kel oli iga riigi kohta midagi halba öelda.

Anglikaani kiriku preestri abikaasa, 47aastase proua Favell Lee Mortimeri sulest ilmus 1849. aastal teos „The Countries of Europe Described“. Selle ilmumise ajaks oli ta jõudnud kirjutada mitu religioosse sisuga lasteraamatut. Tema kõige edukamat raamatut müüdi lõpuks 38 riigis üle miljoni eksemplari.

Proua Mortimeril oli kirjutamine seega käpas, kui ta alustas teost Euroopa riikide ja nendes elavate inimeste kohta. Teda ei häirinud põrmugi asjaolu, et ta polnud peaaegu üheski neist riikidest käinud, olles teinud ainult ühe reisi Brüsselisse ja Prantsusmaale. Ta lappas läbi mõne raamatu, jättis ülejäänu fantaasia hooleks ning istus maha, et kirjeldada rahvaid, keda ta polnud kunagi kohanud – ja kirjutatu põhjal otsustades polnud tal ilmselgelt ka soovi nendega kunagi kohtuda. Tema maailm algas ja lõppes Inglismaaga – riigiga, millele polnud võrdväärset.

Tutvu proua Mortimeri reisihoiatustega maikuu Imelises Ajaloos!

Imeline Ajalugu
Imeline Ajalugu on Skandinaavia suurim ajalooajakiri
Ajakiri ilmub ühe korra kuus, iga kuu keskel.
Jaga lugu:
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Alo Lõhmus
Alo LõhmusToimetajaTel:
Kairi Kalmann
Kairi KalmannDisainerTel:
Piret Pihlak
Piret PihlakKeeletoimetajaTel:
Sirle Kübar
Sirle KübarReklaamimüügi projektijuhtTel: 56845555