SISUTURUNDUS: Viasat History ja Viasat Nature juulikuu vaatamissoovitused

Viasat History äratab ellu ajaloolised sündmused läbi põnevate ja harivate dokumentaalfilmide. Telekanali programm keskendub Euroopa ajaloole, paljastades mineviku saladusi ja tuues välja nende mõju meie tänapäeva elule. Viasat History telekanal on saadaval enamikes Eesti teleoperaatorite pakettides.

IIDSED INSENERID

Igal argipäevaõhtul alates esmaspäevast, 5. juulist kell 22.00

See 10-osaline dokumentaalsari tutvustab antiikaja kõige põnevamaid ja keerukamaid insenerisaavutusi, mis on inspireerinud ja mõjutanud nüüdisaegseid ehitisi. Igas osas on lähivaatluse all mõni tippsaavutus, ikooni staatuse omandanud ehitis nagu püramiidid, Stonehenge, Suur Hiina müür, Jumalaema kirik Pariisis ja Taj Mahal Indias. Me viime teid ka kurssi uute tehnoloogiate abil tehtud avastustega, mis paljastavad vanu saladusi. Uut valgust heidetakse tehnikatele, materjalidele ja uuenduslikule mõtlemisele, mis on iga vana insenerisaavutuse taga, et võiksime nende lummavat ja tähtsat ajalugu teise nurga alt vaadata.

Imeline Ajalugu
Imeline Ajalugu on Skandinaavia suurim ajalooajakiri
Ajakiri ilmub ühe korra kuus, iga kuu keskel.

HAIÕUDUS: USS INDIANAPOLIS

Esilinastub laupäeval, 31. juulil kell 22.00

Dokumentaalfilm räägib jahmatava tõsieluloo ühest ajaloo pikimast ja surmatoovaimast hairünnakust.

Juuli 1945: pärast ülisalajast missiooni, mis aitas II maailmasõja lõpetada, tulistab Jaapani allveelaev USS Indianapolise pihta torpeedo ja laev upub mõne minutiga, viies 300 meest märga hauda. Ent 900 meest jääb Vaiksesse ookeanisse triivima ilma mingite varudeta ja vaid mõne päästepaadiga. Kurnatud ja janused mehed on loodusjõudude meelevallas ja klammerduvad lootuse külge, et nad päästetakse peagi, ent keegi isegi ei tea laeva uputamisest. Kaheosaline dokumentaalfilm näitab, kuidas nad võitlesid merekiskjate ja isegi üksteisega. Film räägib jahmatava tõsieluloo neist, kes jäid merel kadunuks, ning neist õnnelikest, kes kuidagi eluga pääsesid.

Viasat Nature on loodusdokumentaalide kanal, mis jutustab inspireerivaid lugusid meie planeedist, loodusest, loomadest ja inimeste suhtest meid ümbritsevaga. Viasat Nature on saadaval Eesti parimate teleoperaatorite pakettides. Telia ning Elisa klientidele on kanal saadaval ka noppekanalina hinnaga al 0,99€.

MESILASEPÜÜDJAD

Pühapäeviti, alates 4. juulist kell 19.00

See on 8-osaline dokumentaalsari, mis sumiseb nagu mesilaseparv! Charlie Agarile kuuluv Charlie Bee Company on Texase firma, mis tegeleb tapjamesilasilaste ehk afrikaniseerunud meemesilaste päästmisega ohtlikest olukordadest. Charliele on abiks veidrad sõbrad ja kogenud mesinikud. Charlie on avanud oma uksed kaameratele, et näeksime selle ulmelise ameti telgitaguseid: kord tuleb ronida puu otsa, teinekord mesilasi tolmuimejaga imeda, siis aga suisa majaseinu maha saagida.

Jaga lugu:
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Alo Lõhmus
Alo LõhmusToimetajaTel:
Kairi Kalmann
Kairi KalmannDisainerTel:
Piret Pihlak
Piret PihlakKeeletoimetajaTel:
Sirle Kübar
Sirle KübarReklaamimüügi projektijuhtTel: 56845555