SISUTURUNDUS: Viasat History novembrikuu vaatamissoovitused

Viasat History äratab ellu ajaloolised sündmused läbi põnevate ja harivate dokumentaalfilmide. Telekanali programm keskendub Euroopa ajaloole, paljastades mineviku saladusi ja tuues välja nende mõju meie tänapäeva elule. Viasat History telekanal on saadaval enamikes Eesti teleoperaatorite pakettides.

ERIPROGRAMM: AJALOO SUUNAJAD

Igal novembrikuu õhtul alates esmaspäevast, 1. novembrist kell 19.50

Keisrid, tsaarid, presidendid ja kuningannad. Ülielusuuruses tegelased on vallutanud ajalooraamatute leheküljed, neid austatakse, ent ka kritiseeritakse. Nende võimul oli helgemaid ja süngemaid hetki, nad tegid häid ja kurja tegusid ning nende vihkajaid ja armastajaid on tihtilugu pooleks. Vaadake igal novembrikuu õhtul mõne ajaloo suunaja lugu ning avastage nende päritolu, edu, tragöödia, surma ja pärandi lugusid.

Vene keiser Nikolai II koos oma abikaasa Aleksandra Fjodorovnaga.  Foto: World History Archive / Alamy Stock Photo
Imeline Ajalugu
Imeline Ajalugu on Skandinaavia suurim ajalooajakiri
Ajakiri ilmub ühe korra kuus, iga kuu keskel.

KADUNUD SEADUSELAEKA SALADUSED

Esilinastub igal argipäeva õhtul alates esmaspäevast, 15. novembrist kell 23.00

Seaduselaegas on püha kullast laegas, mille Mooses ehitas ning mille mõõtmed ja ehitusmaterjalid on piiblis täpselt kirjas. See on üks tuntumaid ja kõige tähtsamaid esemeid, mida piiblis mainitakse. Me teame, et seda hoiti Jeruusalemmas Saalomoni templis. Kui roomlased 70. aastal Püha Linna vallutasid, veeti kõik teised reliikviad Rooma näitamiseks, aga seaduselaegast ei mainita konkreetselt. Mis sellest ikkagi sai? Selles sarjas otsime asitõendeid Püha Maa kõige erakordsematest paikadest ja ümbritsevatest riikidest, et leida asitõendeid, mis aitaksid selle lõpliku asukoha välja selgitada.

Viasat Nature on dokumentaalkanal, mis jutustab inspireerivaid lugusid meie planeedist, loodusest, loomadest ja inimeste suhtest meid ümbritsevaga. Kanali programm on kaasahaarav, meelelahutuslik ning õpetlik. Viasat Nature on saadaval Eesti parimate teleoperaatorite pakettides. Telia ning Elisa klientidele on kanal saadaval ka noppekanalina hinnaga al 0.99€.

ERIPROGRAMM: AHVINÄDAL

Esmaspäevast, 22. novembrist kuni reede, 26. novembrini kell 20.00

Meie planeedil elab üle 300 ahviliigi ja pooled neist on ohustatud. Vana maailma ahve leiab Aafrikast ja Aasiast, uue maailma ahve aga Kesk- ja Lõuna- Ameerikast. Kahtlemata on tegu ühe kõige populaarsema ja armastatud olendiga planeedil. Me kutsume teid sel nädalal vaatama filme igas suuruses ahvidest. Ahvinädala raames esilinastuvad kaks uut dokumentaalfilmi, mis käsitlevad kahte kõige haruldasemat, ohustatumat ja põnevamat liiki: vaatleme 60 liikmest koosneva karumakaagisalga elu Lõuna-Tais ühe kauge mäetipu varjus filmis „Karumakaakide kuningriik" ja lisaks näeme lähemalt dokumentaalfilmis „Hiina salajane ahvikuningriik“ Hiina kaunites karstimägedes elutsevaid maailma enim ohustatud primaadi - valgepea-languuri - tegemisi.

Jaga lugu:
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Alo Lõhmus
Alo LõhmusToimetajaTel:
Kairi Kalmann
Kairi KalmannDisainerTel:
Piret Pihlak
Piret PihlakKeeletoimetajaTel:
Sirle Kübar
Sirle KübarReklaamimüügi projektijuhtTel: 56845555