Tänapäeva luksusroog merivähk oli vanasti vilets koeratoit
Enne peente restoranide menüüsse jõudmist oli merivähk vilets konservtoit ja põlluväetis. Siis aga muutis ülepüük nad haruldasteks ning kalli hinna tõttu hakati vähki pidama delikatessiks.
Väikeses Shediacis Kanadas Atlandi ookeani rannikul elab kõigest 6000 elanikku. Nemad nimetavad oma kodukohta uhkusega maailma homaaripealinnaks. Sest just nimelt homaar ehk merivähk kasvatab suviti, kui linnake peab oma iga-aastast vähifestivali, inimeste arvu kümnekordseks.
Maailma suurima looma jahtimine väikesest paadist paistab esmapilgul võimatu ülesandena. Nüüd on arheoloogid tõestanud, et Islandi viikingid said selle keeruka ülesandega nutikal moel hakkama.
Keskaja arvukatel paastupäevadel oli liha söömine keelatud. Selle puudumine toidus ajas hulluks isegi kõige vagamad mungad. Vaimulikud panid pead tööle ja otsustasid, et kobras tuleb kanda kalade nimekirja. 1418. aastal otsustas paavst, et koprasaba tohib paastu ajal süüa.