• 20.04.25, 06:35

Miks ei juletud tomateid süüa?

Tomat muutus populaarseks alles 1880. aastail, kui hakati valmistama tomatiga pitsat.
© Getty Images & Shutterstock
  • © Getty Images & Shutterstock
Hispaania konkistadoorid tõid 16. sajandil Lõuna-Ameerikast koju kaasa tomati, kuid seda ei saatnud edu.

Seotud lood

Lood
  • 02.12.23, 09:00
Millal jõudsid Eestisse kalkunipraad, kõrvitsasalat, austrid ja magustoidud?
Lood
  • 19.11.23, 05:34
Millal jõudis kartul Euroopasse?
Arheoloogiliste leidude põhjal järeldatakse, et Ladina-Ameerikas söödi kartulit vähemalt 4500 aastat tagasi.
Lood
  • 01.06.20, 19:25
Kartulist kaaviarini: eestiaegne toidukultuur
Iseseisvas Eestis jalad alla saanud linnaeliit ei soovinud oma söögilaual enam piirduda kartuli ja soolalihaga. Õhinal hakati proovima uudseid euroopalikke roogi ning juurutama peenemaid söögikombeid. Au sisse tõusis vitamiinirikas ja kalorivaene toit, mis aitas daamidel taljet hoida.
  • ST
Sisuturundus
  • 01.04.25, 21:07
Viasat History telekanali aprillikuu vaatamissoovitused

Kuulsad ehitised

Kuritöö ja karistus

Viikingid

Poliitika

Katastroofid

Arheoloogia

Tagasi Imeline Ajalugu esilehele