Limonaad ehk algselt sidrunitest valmistatud jook jõudis Eestisse juba 17. sajandil. Tallinna linnaarst Gebhard Himsel soovitas limonaadi peaaegu universaalravimina, on kirjas Heino Gustavsoni raamatus „Karastusjoogid. Allikaveest limonaadini“.
„Ning kui Saksamaa päritoluga liberaal Christian Schlegel XIX sajandi algul Peterburist Tallinna sõitis, tehti vahepeatus Jõhvi kõrtsis, kus „laual seisis hulk ilusaid sidruneid. Mõned olid juba lahti lõigatud, mahl välja pressitud, vee ja suhkruga segatud ja limonaadiks tehtud, mis ilusates karahvinides sädeles“,“ kirjutas Gustavson.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Ameerika limonaadid Pepsi-Cola ja Fanta jõudsid 1970. ja 1980. aastatel Nõukogude Liidu kauplustesse. Tavatu äritehingu taga oli USA firmade soov teenida raha ning Nõukogude juhtkonna soov tuua riiki moodsat tehnoloogiat.
Iseseisvas Eestis jalad alla saanud linnaeliit ei soovinud oma söögilaual enam piirduda kartuli ja soolalihaga. Õhinal hakati proovima uudseid euroopalikke roogi ning juurutama peenemaid söögikombeid. Au sisse tõusis vitamiinirikas ja kalorivaene toit, mis aitas daamidel taljet hoida.