• 12.03.25, 05:38

Kes praadis esimesed kananagitsad?

Iga päev müüakse McDonalds’is ja mujal miljoneid kananagitsaid, ent nende leiutaja pole saanud sentigi. Tema arvates ei sobinud ühel akadeemilisel isikul oma teadustööd patentida.
© Shutterstock & Cornell University
  • © Shutterstock & Cornell University
Kiirtoidu klassikaks saanud krõbedaks ja kuldseks praetud kananagits sündis USAs New Yorgi Cornelli ülikooli laboris. 1950. aastail töötas seal toitumis­professor Robert Carl Baker, kes püüdis lahendada probleemi, mis oli aastaid USA toidutootjatele peavalu tekitanud: kuidas panna kanahakkliha praadimisel kokku kleepuma?

Seotud lood

Lood
  • 29.02.24, 06:27
Kes frittis toitu esimesena?
Vanad egiptlased kastsid tainatükid keevasse õlisse. Seepärast võibki öelda, et just maiad egiptlased lõid kulinaarse traditsiooni, mis paneb paljudel meist suu vett jooksma veel 4500 aastat hiljemgi.
Lood
  • 01.04.20, 13:54
Kes leiutas kiirliimi?
Lood
  • 01.10.19, 14:54
Hiinlased olid ajaloo esimesed kanepisuitsetajad
Viirukipõletitesse pandi kuumutatud kivid, millele puistatud kanepipuru hakkas suitsema.
  • ST
Sisuturundus
  • 01.04.25, 21:07
Viasat History telekanali aprillikuu vaatamissoovitused

Kuulsad ehitised

Kuritöö ja karistus

Viikingid

Poliitika

Katastroofid

Arheoloogia

Tagasi Imeline Ajalugu esilehele