• 29.02.24, 06:27

Kes frittis toitu esimesena?

Vanad egiptlased kastsid tainatükid keevasse õlisse. Seepärast võibki öelda, et just maiad egiptlased lõid kulinaarse traditsiooni, mis paneb paljudel meist suu vett jooksma veel 4500 aastat hiljemgi.
© Shutterstock
  • © Shutterstock
Muistsed egiptlased olid ilmselt esimesed, kes lõid umbes 4500 aastat tagasi oma hambad krõmpsuvasse frititud toitu. Nemad valmistasid eelkõige populaarset magustoitu, milleks oli keevasse õlisse kastetud tainatükk, mis niristati seejärel üle meega.

Seotud lood

Lood
  • 02.12.23, 09:00
Millal jõudsid Eestisse kalkunipraad, kõrvitsasalat, austrid ja magustoidud?
Lood
  • 12.12.23, 06:28
Koduloomad - tänamatu inimese parimad sõbrad
Lood
  • 05.03.22, 07:56
Kust on pärit friikartulid?
Teada on, et kartuli tõid Euroopasse hispaanlased, ent nii belglased kui ka prantslased väidavad, et nemad valmistasid esimesed friikartulid.
  • ST
Sisuturundus
  • 01.04.25, 21:07
Viasat History telekanali aprillikuu vaatamissoovitused

Kuulsad ehitised

Kuritöö ja karistus

Viikingid

Poliitika

Katastroofid

Arheoloogia

Tagasi Imeline Ajalugu esilehele