• 01.07.17, 11:33
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Eesti kohvikukultuuri ajalugu

Georg Stude oli üks esimesi tuntud kohvikupidajaid. Pildil on Stude kohvik 1920. aastal.
© August Vannas / Rahvusarhiivi Filmiarhiiv
  • © August Vannas / Rahvusarhiivi Filmiarhiiv
Tartu kohvikupidaja Johannes Paabo kabinetti siseneb tundmatu noormees. „Ma olen teie kohviku alaline ­külaline,“ tutvustab ta end ja esitab siis küsimuse: „Miks te keedate kohvi nii, nagu ei peaks keetma? Kohvi tuleb ikka keeta üksikute klaaside kaupa, see annab kohvile rohkem ­aroomi.“

Seotud lood

Lood
  • 20.12.22, 15:31
Nostalgiline pilguheit Tallinna legendaarseimatesse kohvikutesse
Kohvikus ei ole oluline üksnes kohv, vaid tähtsat rolli mängib ka interjöör, milles seda pakutakse. Tallinna legendaarseimate kohvikute disainmööblit näeb 2023. aasta kevadel avataval näitusel.
Lood
  • 02.12.23, 09:00
Millal jõudsid Eestisse kalkunipraad, kõrvitsasalat, austrid ja magustoidud?
Lood
  • 04.02.24, 06:47
Uniste palveid võeti kuulda: kohvijoomise ajalugu
Esimese tassi kohvi jõid umbes 1200 aastat tagasi Etioopia kitsekarjused. Kuigi oad olid röstimata ja jook väga mõru, saatis virgutavat jooki peagi edu. Niisama kiiresti hakati seda pidama ohtlikuks.
  • ST
Sisuturundus
  • 01.04.25, 21:07
Viasat History telekanali aprillikuu vaatamissoovitused

Kuulsad ehitised

Kuritöö ja karistus

Viikingid

Poliitika

Katastroofid

Arheoloogia

Tagasi Imeline Ajalugu esilehele