Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Eesti kohvikukultuuri ajalugu
Georg Stude oli üks esimesi tuntud kohvikupidajaid. Pildil on Stude kohvik 1920. aastal.
Tartu kohvikupidaja Johannes Paabo kabinetti siseneb tundmatu noormees. „Ma olen teie kohviku alaline külaline,“ tutvustab ta end ja esitab siis küsimuse: „Miks te keedate kohvi nii, nagu ei peaks keetma? Kohvi tuleb ikka keeta üksikute klaaside kaupa, see annab kohvile rohkem aroomi.“
Kohvikus ei ole oluline üksnes kohv, vaid tähtsat rolli mängib ka interjöör, milles seda pakutakse. Tallinna legendaarseimate kohvikute disainmööblit näeb 2023. aasta kevadel avataval näitusel.
Esimese tassi kohvi jõid umbes 1200 aastat tagasi Etioopia kitsekarjused. Kuigi oad olid röstimata ja jook väga mõru, saatis virgutavat jooki peagi edu. Niisama kiiresti hakati seda pidama ohtlikuks.