Teise maailmasõja eelsetel kümnenditel tegutses Tallinnas sadakond avalikku söögikohta alates lihtsatest kõrtsidest ja söögimajadest kuni kohvikute ja restoranideni. Kuni Eesti iseseisvumiseni omasid suuremat osa neist asutustest, mida üldistavalt hüüti trahteriteks, baltisakslased, kuid seejärel hakkas kiiresti kasvama eestlastest omanike arv. 1920.–1930. aastail jagas linnavõim toitlustuskohad kolme klassi, millest ühte kuulusid alkoholiloaga restoranid. Nende seas oli paarkümmend trahterit.
Kõige esinduslikumad restoranid olid Kuld Lõvi, St Petersburg, Estonia teatri restoran ning Rataskaevu tänava majas nr 3 tegutsenud Du Nord. 1930. aastail kujunes Du Nordist Tallinna kulinaarne tippkeskus, mida hindasid eriti jõukam koorekiht ja välismaalased. Du Nord tegutses samas paigas üle sajandi, olles prestiižikas ajaveetmispaik ka Nõukogude ajal ja pärast sedagi. Lokaali hiilgeajaks võib pidada 1930. aastate teist poolt.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Kohvikus ei ole oluline üksnes kohv, vaid tähtsat rolli mängib ka interjöör, milles seda pakutakse. Tallinna legendaarseimate kohvikute disainmööblit näeb 2023. aasta kevadel avataval näitusel.
Suvel ihkab linlane müüride vahelt välja, nii on see alati olnud. Suvitamine koos suplemisega hakkas moodi minema 18.–19. sajandil. Millistes randades toona käidi ja kuidas rannapuhkus välja nägi?
Viasat History on nagu pilet ajarännule, kus kohtad põnevaid ajaloolisi lugusid ja ekspertide arvamusi. Sul on parim istekoht, et näha pöördelisi hetki ajaloos ja inimesi, kes on minevikku kujundanud. Viasat History telekanal on saadaval enamiku Eesti teleoperaatorite pakettides.