
- © Erich Norman / rahvusarhiivi filmiarhiiv
1973. aasta augustis teatati avalikkusele muutustest ja edusammudest Eesti NSV elanike toiduainetega varustamisel.
„Viimasel ajal on meie toidulauale ilmunud palju uusi leivasorte,“ kirjutati Rahva Hääles. „Kauplustest ei leia enam Riia leiba ega Moskva saia, nende asemele on tulnud Viru leib, Sakala sai, Maaleib ja teised. Maitse poolest ei jää need endistest sortidest maha, toiteväärtuse poolest aga ületavad neid. Vaid vähesed teavad, et need muutused on toimunud Tallinna polütehnilise instituudi teadlaste soovitusel.“
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Iseseisvas Eestis jalad alla saanud linnaeliit ei soovinud oma söögilaual enam piirduda kartuli ja soolalihaga. Õhinal hakati proovima uudseid euroopalikke roogi ning juurutama peenemaid söögikombeid. Au sisse tõusis vitamiinirikas ja kalorivaene toit, mis aitas daamidel taljet hoida.